Kehidupan bukan bujang...

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


Love come from heart

post ini adalah bg memenuhi permintaan dr raiz dgn tajuknya kehidupan bukan bujang. sebenarnya tajuk permintaannya kurang tepat, kerana tuan ku masih lagi bujang... bujang 3 :P tajuk yang tepat sekali utk dibincangkan.

yer, alasan kahwin mmg boleh digunakan tuan ku sbg punca mengapa beliau tidak mengemaskini blog. namun apakan daya, ianya bkn alasan tetapi hakikat.

14 Februari 2010 maka sahla tuan ku jd suami org. org kata "wahh, special gile tarikh...". tuan ku mengiyakan saje, tetapi itu bkn sbb mengapa tarikh tu dipilih. sbb sbnr ialah kerana tarikh lain xfree.

kini, hampir 3bln berumah tangga, tuan ku masih lagi tinggal berdua... sme spt zaman bujangnya. tp dulu berdua dgn laki, skang dh xlagi. telah berpindah dr balakong dan menyewa di puchong. semenjak kawin, jarang sekali tuan ku dpt berada di rumah ketika weekend. xtau la nape sibuk la plak lps kawin.

20100410191042005

streamyx tiada lagi di rumah. ekonomi rumah tangga masih lagi goyah, dgn cuba melangsaikan segala tanggungan yg tertanggung ketika nk kawin. mujur tuan ku xbuat loan utk kawin. sume org kawin akan kata, kepentingan duit semasa selepas kahwin adalah lagi penting...even aware, rasanya sume org pun xamik pape tindakan termasuk la tuan ku.

Bali, Indonesia

Alhamdulillah dimurahkan rezeki, diterbangkan tuan ku bersama isteri utk honeymoon di Bali Indonesia oleh Allah s.w.t., walaupun banyak urusan xselesai lagi masa tu. it was the time to forget bout works and responsible for a while.

namun yang pasti, perkahwinan ini bkn noktah kpd satu kisah percintaan berusia 7 tahun... tetapi permulaan kepada chapter baru yg bakal dipenuhi dugaan dan ujian. Moga dipanjangkan jodoh tuan ku dan isteri... aminnn,,,

Tuan ku kata...
diri kini terasa lebih dekat dgn Allah dan semakin jauh dari dosa... Alhamdulillah

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
aku yakin, masih ramai couple di luar sne yg ikhlas utk mendirikan rumah tangga dan jauhkan diri dari dosa. teruslah berusaha (kumpul duit ke apa ke...), cuba selesaikan dgn cpt dan permudahkannya. doa minta dipermudahkan Allah, Insyaallah semuanya berjalan lancar

4 Response to "Kehidupan bukan bujang..."

  1. LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy says:
    4 Mei 2010 7:59 PG

    hahha... rasa terharu plak permintaan di tunaikan.. permintaan yg mintak N**** S** tu tak nk tunaikan ke?? haha..

    erkk dh 3 bulan dah?? cepat bonar masa berlalu.. huhu...
    erm semoga pembinaan masjid ni mendekatkan diri Awit n K.Eiyna dgn lebih dekat denganNYA.. Allah bless both... =)

    thanks btw.. hehe..

  2. Matjoe says:
    4 Mei 2010 9:24 PG

    7 tahun le berchinte....

  3. wani ezryl * says:
    5 Mei 2010 12:10 PTG

    kite, sebagai kwn korg sejak dr zmn diploma, telah menyaksikan kisah percintaan 7tahun yg pada kite, mmg lama dan cinta korg mmg strong la sbb dlm tempoh 7tahun tu, telah sampai ke stage perkahwinan. tahniah2 sgt happy utk korang xD

  4. BlankQo says:
    5 Mei 2010 4:22 PTG

    little soldier - nikon slr tu sila beli sendirik yer :P

    matjoe - sifu aku bcinte 10 taun... xleh lawan aku

    wani - tp ko xdtg kawin aku!!! *tetiba marah :P sib baik de adiah *kool down blk... haha