Pacman made my day

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


korang masih ingat lagi hari2 dimana permainan game yg paling best adalah PacMan? well, today adalah ulang tahun PacMan yang ke 30 (maksudnya korang pun dh tua jugak le!)

arini tuan ku dpt bermain kembali game pacman di Google... yer, spt biasa google akan buat gila dgn mengubah icon google bila ada special day,,,


button 'Insert Coin' menggantikan button 'I feels Lucky'... tekan insert coin n korang leh men game tu... surprisingly, klu korang tekan insert coin lagi skali, korang leh main pacman tu utk 2 org! klu korang oldtimer gamers mcm tuan ku, automatically korang akan tau controller utk second player ialah WASD...

for iPhone, iPod Touch and iPad users, aku rasa korang xleh main kot game ni... sbb game ni utk device2 lame jerk xP (even though google gne HTML5 instead of Flash) 

Tuan ku kata...
Sgt bertuah kerana membuka internet today (sbb klu bukak internet sure bukak Google)... and Pacman made my day once again....

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
biarkan kanak2 melalui zaman kegembiraan mereka tanpa memikirkan apa2 masalah... they deserve their days... utk kenangan mereka di hari tua...

5 Response to "Pacman made my day"

  1. khairierahman says:
    23 Mei 2010 7:28 PTG

    i like PACMAN!!
    hee :D

  2. wani ezryl * says:
    23 Mei 2010 11:55 PTG

    laa patut pun ada gmbr pacman harini!! xtau pulak boleh main. nk trylah ;)

  3. Amin says:
    24 Mei 2010 11:57 PG

    Ko punya high score berapa? Hahaha

  4. Matjoe says:
    24 Mei 2010 4:42 PTG

    x penah main game ni. seriously...

  5. BlankQo says:
    25 Mei 2010 11:09 PTG

    kay -> me too... men game ni xsakit kepala.. hehe

    wani -> mainlah slagi boleh, ahaxx

    amin -> ape barang highscore... tgk buah-buahan ape yg paling best ko dpt :P

    matjoe -> adehh, bdk2 zaman moden ni :P