Buat game

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


walau bjuta kali pun org kata tuan ku terer wt programming,

dia masih xpuas ati n xleh terima pengiktirafan tu. nape?

biar pun sudah berpuluh ribu2 baris coding dibuat since tahun 1999,
tapi tuan ku masih xfaham nape beliau masih xboleh buat game2 yg simple,
sesimple game pacman, mario, digger, ice-climber yg hanya memerlukan space hardisk beberapa puluh KB.
yup, betul tuan ku penah buat game tic-tac-toe dulu masa tahun 1999,
tp xinteractive cm game2 diatas.

Hujung tahun lps tuan ku penah bgtau dia dh dpt tools utk buat game.
Tools tu mmg best sgt! cuma tuan ku xdpt luang kan masa utk focus.
Because buat game adalah salah satu cita2 tuan ku. sbb hanya disini, art+logic+programming leh digabungkan bersama! xkisah la kalau cilok idea game2 di atas pun, janji tuan ku leh buat. mesti tuan ku ske n gembira teramat.

Nape tetiba tuan ku cite psl game? sbb tuan ku baru bukak satu game, hanya 14KB, menggunakan bahasa programming moden. Never thought it can be done! very classic!

Mesti cuba:

*amik dari blog nihilogic

Tuanku kata...
Teringin nk ada company yg buat game plak, hehe. (Gila bukak company :P)

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
- Bila dipuji kejayaan kita, sebenarnya bukan milik kita.... (lagu raihan)
- buat apa yg kita ske, asalkan matlamat x menghalalkan cara

2 Response to "Buat game"

  1. wani ezryl * says:
    11 April 2008 7:52 PG

    ko nk bukak company game pulak? ahaha. bolehlah kite menyebok design character :)))

  2. BlankQo says:
    11 April 2008 9:50 PTG

    bolehhh...
    klu nk jawatan creative director pun leh