Pulang ke Malaysia

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


smalam tuan ku pg KLIA, waiting for his younger brother, emberg back to Malaysia after over a year duk kt Korea. The feels waiting for own brother after haven't seen a while is quite a weird... hepi, but tuan ku kata can't be too hepi sbb kena kontrol macho.. haha


even though there is brotherly l*ve, but i dun think it can beat the true love as I'd posted before. yup, surprising tuan ku yesterday is emberg's girlfriend standing beside parents tuan ku, and waiting for emberg too! it is the first time tuan ku meet wan aka siextyeight merangkap gf adik beliau. cm biasa la, tuan ku mmg naughty skit n kenakan wan dgn cerita2 rekaan palsu (biasala kenakan adik ipar, haha -jahat tul :P)

however, the day is not as bright as it should be. emberg's beg yg penuh dgn hadiah2 serta buah tangan utk family tercinta di malaysia lost. barang2 dlm beg tu bernilai hampir RM2K n lebih menyedihkan ialah bila emberg cite kt family dia pengorbanan2 yg telah dibuat selama 2mggu terakhir di korea utk kandungan2 dlm beg tersebut. Last news I heard ptg td the beg tertinggal kt Hong Kong masa nk transit to Malaysia, but still dunno the bag's condition. No wonder every 5 minutes, emberg akan mengeluh sbg tanda kekesalan terhadap apa yg terjadi terhadap begnya (dan juga kepanasan Malaysia even though kt dlm airport n diwaktu malam).
Updated: beg emberg telah selamat tiba di rumah (kt penang) smalm. semua isi kandungannya selamat tiba tanpa ada yg tercicir. MAS juga telah memberikan beg yg baru kerna menyangka beg emberg rosak angkara mereka. untuk mengetahui cerita sebenar di sebalik beg tersebut, ikutilah blog emberg mengenai beg disini...

Tuanku kata...
last nite, utk hilang kan borink n kesedihan, aku bawak emberg n sephiza (my younger sister) jln2 kt Shah Alam (we stay at my brother's house). Perjalanan meronda2 SA berlangsung dari 1pg-3pg, and end up with the NGV gas almost out. oh, forgot to mention dat my big brother already modified his PEH47 to allow NGV gas. and full tank is only RM12!!!

Mb some of korang penah dengar lagu ni, but aku tribute kan lagu ni utk emberg yg baru pulang ke Malaysia... Here In My Home by Malaysian Unity Artistes For Peace



pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
hujan emas dinegeri orang, hujan batu di negeri sendiri. best lagi negeri sendiri, sbb toilet kita ada air.. haha

7 Response to "Pulang ke Malaysia"

  1. eM-BerG says:
    30 Jun 2008 1:49 PG

    adeyh.. xleyh lawan brotherbear in love ker..
    laa.. x gay arr camni..

    sila rujuk kamus untuk maksud gay yg berbeza

  2. ejoy trailblazr says:
    30 Jun 2008 8:55 PG

    huuuu sian adik ko.. leh ilang bag pulak.. agak2 org2 kat hongkong tu nk kasik blk tak..
    *sesuai gile lagu tu beb!

  3. wani ezryl * says:
    30 Jun 2008 9:28 PG

    wahh jalan pagi2 buta? hebat! (ngv mmg jimat gileee. abes biasa isi gas kat mn?)

    beg tu kalau orang baik jumpa, kire bagus la. kat airport skang byk pencuri2 beg. kena rantai beg kat pinggang agaknya.. lolx

  4. BlankQo says:
    30 Jun 2008 10:47 PG

    last skali kitaorg balik umah tanpa isi minyak :P esk paginya ikut abg aku isi minyak kt petronas batu 3... hehe

  5. dR rA1z oliGos Says:
    30 Jun 2008 2:10 PTG

    hooo...em nih mesti akibat tak blikan hadiah utk kite...so now nih cam fair n square...tapi diri ini amat mengesiani dgn ape yg dah berlaku...huhu...smoga org baek yg jmpe n pulangkan blk tht "tas"...sedey nye....tak pe em...next time bli lagik...

    hua...lame tak ikot jln2...lagik2 kat shah alam...laz time jln kat SA mse dtg jpa briefing...nak jln2 mlm kat malaysia...ni tak dah busan jln2 mln kat jakal...huaa...
    nak balik....

  6. BlankQo says:
    30 Jun 2008 2:20 PTG

    dr raiz, kamu pula kapan mau pulang ke malaysia??? org indon semua lari ke malaysia, kok kamu pula pg indon sih??? mau jadi jutawan segera ya??? hehe

  7. ch|nan Says:
    30 Jun 2008 3:20 PTG

    ada seorang hamba allah 2 berhutang gas NGV sbb menghantar aweknya balik ker kolej...namun begitu, beliau berjanji utk menjadi fotographer di BKT BENDERA...hutang tersebut akan dikira langsai apabila tugas2 sbg fotographer 2 selesai...sekian utk makluman...