terasa nk mac baru

Assalamualaikum... salam pembuka bicara
aku sebuah blog. aku sebuah blog. aku sebuah blog.


tuan ku dh jadi mac user since 2004, sejak dia membeli iBook G4 and since then dia xpenah menyesal mengambil keputusan membeli mac, wpun masa beli tu tau none psl mac n xde org nk guide.

last nite apple updates their ipod lines dan secara x langsung meremindkan tuan ku bahawa ibook dia telah ketinggalan zaman. wpun apple still fully support laptop tuan ku, (yup, dats the real cost for the apple's expensive gadgets = first class customer service n after sales support) tp tuan ku tetap terasa dh ketinggalan zaman sbb new apps yg running kt laptop dia terasa slow. kt malaysia, apple xenter the market directly which makes kitaorg mac users kt malaysia agak sedey skit lah.

few days ago tuan ku ternampak poster ni kt machines midvalley (bfore makan kfc), and it means kehadiran machines sgt2 la membantu golongan apple yg terlebih advanced kt malaysia ni


Tuan ku kata...
iphone? owh, mmg menjadi idaman so sesape yg baca silalah hadiahkan iphone kpd aku di bestdayku yg dh xlama lg :) tp klu nk bg macbook pro or macpro pun dh ok dh :P

pengajaran dan iktibar yg boleh diambil:
klu ko gilekan tech, silalah update diri anda sepanjang masa utk mengelakkan ketinggalan zaman sbb hari2 akan ada new tech kuar. that's the cost other than emptying ur pockets

6 Response to "terasa nk mac baru"

  1. wani ezryl * says:
    10 September 2008 1:16 PTG

    kite nk ikut semua teknologi ni pun kite xlarat. karang boleh jatuh tersungkur sbb kejar laju2.. ahaha (metafora yg aneh :P) wohh adakah ko mahukan iphone? mari ke sini rompak ofis sebelah. kwnku di ofis seblah btau, ofis dia byk gile iphone. ko kne keje sn a, sbb diorg semua pakai produk apple T_T (menangis jeles)

  2. BlankQo says:
    10 September 2008 1:40 PTG

    wah, iphone? byk?? xleh rompak bln pose.. ckp kt diaorg aku beli harga rm10 leh x? bole la bole la... :P

  3. eM-BerG says:
    10 September 2008 3:23 PTG

    iphone ekk?
    sploh hinggit ekk?
    lol tatau nak tules per

  4. kaizenDaGreat says:
    11 September 2008 7:56 PG

    weh, kalaulah aku gadget freak... agaknye aku kena kerja gaji RM4K sebulan kot... baru mampu tukar2 gadget seperti perkembangan masa yang asik berubah-ubah ikut masa... mungkin satu ari nanti... bile ek?
    ~hp 3315 tu pun xtukar2 lagi... bile la nak tukar... ;p

  5. saya says:
    11 September 2008 2:39 PTG

    gila tak paham lansong bab2 teknologi ni.. yg tau turn on pc je menyala. lenlain assalamualaikum..blog, pesan kat tuanmu kata sekarang ada iBuk baru..jenama Oren.

  6. BlankQo says:
    12 September 2008 1:35 PG

    kaizen --> gaji aku xsmpai 4K so tpaksa la aku berangan2 jer memiliki :P

    saya --> kira ok la tu reti on pc :P